Terugblik FMCG Business Model Canvas Days
Blog: terugblik FMCG Business Model Canvas Days

Blog: terugblik FMCG Business Model Canvas Days

Hoe zet je het Business Model Canvas in om beter, sneller en duurzamer te innoveren in FMCG? Dat leerden 30 professionals tijdens de FMCG Business Model Canvas Days op 12 en 13 mei. We blikken terug op een geslaagde eerste editie. Lees en kijk mee!

Waarom Business Model Canvas in FMCG?
Bijna iedereen heeft er weleens van gehoord of tijdens zijn studie ermee gewerkt: het Business Model Canvas. Vaak wordt gedacht dat dit model vooral bedoeld is om in te zetten bij het oprichten van een nieuw bedrijf of nieuwe dienstverlening. Terwijl het júist ook een uitstekend middel is om bestaande processen te verbeteren of – specifiek in FMCG - om innovatieprocessen te versnellen, verduurzamen en verbeteren.

Educatie, inspiratie en verbinding
Educatie, inspiratie en verbinding staan centraal bij de FMCG Academy. Deze 2-daagse FMCG-opleiding bevatte dan ook een mooie mix van diepgaande leersessies, inspirerende talks en werken in groepsverband.

Business School Professor Bram-Kees Trouwborst is Lead Teacher van de FMCG Academy. Op Dag 1 kregen deelnemers een deep dive in het Business Model Canvas, specifiek voor FMCG en retail. En tijdens Dag 2 gingen ze aan de slag met hun eigen Business Model Canvas voor hun innovatietrajecten.

FMCG AcademyBram-Kees Trouwborst, Teacher & Business School Professor

Ook stonden er inspirerende sprekers op het programma, die de deelnemers uitdaagden om buiten hun comfortzone te gaan en nieuwe inzichten op te doen. Zo nam Jouri Schoemaker, CEO van Pieter Pot, de deelnemers mee in zijn rollercoaster naar succes. En spreker en schrijver Kevin Weijers gaf een inspirerende talk over nieuwsgierigheid en experimenten.

Jouri SchoemakerJouri Schoemaker, CEO Pieter PotKevin Weijers, spreker & schrijver

Deelnemende FMCG-bedrijven
Onder de deelnemers waren o.a. Marketeers, Product Managers, Brand Managers en Category Managers van diverse FMCG-bedrijven. Bedrijven die deelnamen: Ausnutria, Bieze Food Solutions, Chrysal International, Cloetta, Focusdrink, The Kraft Heinz Company, PepsiCo, Signature Foods, Streekselecties, Van Geloven en Yellow Chips.

We danken de deelnemers voor hun enthousiasme en energie tijdens deze 2-daagse. Tot slot gaat onze speciale dank uit naar onze partners IRI, Distrifood en Bamboo Brands.

Had jij erbij willen zijn?
Wil jij ook leren hoe je Business Model Canvas toepast in FMCG? Op 7 en 8 juli vinden de FMCG Business Model Canvas Days weer plaats. Wil jij erbij zijn? Lees meer over het event en meld je aan. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Blijf up-to-date!
Wil je meer weten over de FMCG Business Model Canvas Days? Of heb je andere vragen over onze programma’s? Neem contact op met Denise Olislagers via denise@fmcgacademy.eu. Wil je dat wij jou op de hoogte houden van aankomende programma’s en inschrijfdata? Laat je gegevens achter en ontvang updates in je inbox.

Over de schrijver
Reactie plaatsen